Nemléčné tofu řezy

Nechci tvrdit, že tyhle řezy chutnají jako ty Kinder, ale vizuálně jsou jim podobné a jsou jimi značně inspirované, takže si tenhle příměr nemůžu odpustit. Složení je oproti originálu na jedničku (pokud netrpíte populistickou fóbií z tofu = sóji) a chutnají božsky. Takže vlastně takové ProKinder řezy :). A navíc jsou doslova fitness, na buchtu obsahují vskutku velké množství bílkovin.




Na 6 kusů:


120g jemných ovesných vloček
20g nepraženého (raw) kakaa
1 lžička prášku do pečiva s jedlou sodou
30g kokosového oleje
40g medu
160g tzv. aquafaby (vody, v níž se vařila cizrna)

300g tofu natural
50g medu
40g citronové šťávy


Ovesné vločky rozmixujeme na mouku a promícháme s kakaem a práškem do pečiva. Přidáme med a rozehřátý kokosový olej a vmícháme vyšlehaný sníh z cizrnové vody (chová se obdobně jako vaječný bílek). Těsto rozetřeme na plech (xcm) a pečeme 15 minut na 170℃. Po vychladnutí plát rozkrojíme na dvě půlky a spojíme krémem. Na ten jen rozdrobíme tofu, pomocí utěrky z něj vyždímeme maximum tekutiny a potom tyčovým mixérem dohladka rozmixujeme s medem a citronovou šťávu.


230 kcal
10g bílkovin, 25g sacharidů, 9g tuky, 3g vlákniny


Komentáře