Proč něco vařit, když to lze i nevařit? V jídle se tak zachová mnohem více živin, je hotové raz dva a navíc i mnohem lépe chutná. Pokud dáváte nevaření šanci, je přímo nezbytností navštívit příslušný youtube kanál a naprostou nutností vyzkoušet tento dokonale krémový a nadýchaný krém.
40g mandlí
10g datlí
70g avokáda (1/2 menšího kusu)
1 lžíce citronové šťávy
čerstvý kopr
černá sůl a pepř
Mandle předem namočíme (ideálně na 12 hodin), slijeme, přidáme datli a 250ml vody a dohladka rozmixujeme. Přes plátýnko nebo speciální sáček na výrobu ořechového mléka přecedíme a pořádně vyždímáme. Do vzniklého mandlového mléka přidáme avokádo, citronovou šťávu, černou sůl a pepř a promixujeme. Na závěr vmícháme posekaný kopr.
Komentáře
Okomentovat