Nasládlý pikantní kari dip, křehký salát, sladké křupavé mandle a opečené kousky tofu.
1 lžička oleje
25g cibule
40g jablka
10g sušených meruněk
kari, sůl
20g kešunézy
100g tofu natural
15g mandlí
sůl a pepř
200g ledového salátu
Meruňky a mandle pár hodin předem namočíme. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova. Přidáme oloupaná pokrájená jablka, zasypeme kari, osolíme, přihodíme meruňky na kostičky, zalijeme troškou vody v níž se meruňky máčeli a 10 minut podusíme. Odstavíme z plotny, rozmixujeme a po vychladnutí smícháme s kešunézou.
Tofu nakrájíme na plátky, pomocí utěrky pořádně vymačkáme nálev, osolíme, opepříme, nakrájíme na menší kousky a orestujeme na pánvi. Mandle oloupeme a posekáme, ledový salát nasekáme. Všechno společně s omáčkou promícháme.
Komentáře
Okomentovat