Fazolky na ,,smetaně,, s mačkaným celerem a tofuvejcem

Předělávky klasické české školní jídelny mě snad nikdy nepřestanou bavit. Je to totiž super způsob, jak si zaručeně pochutnat, vrátit se do dětských let a přitom se kvalitně zasytit a cítit se skvěle.




1 lžíce oleje
100g tofu natural
černá sůl, kurkuma

150g zelených fazolek
20g kešu ořechů
1 lžička jablečného octa
sůl

1 lžička oleje
50g cibule
200g celeru
sůl


Den předem je třeba naložit tofu. To vyjmeme z obalu, nakrájíme na kousky a pomocí utěrky vysušíme od láku. Z obou stran osolíme černou solí a potřeme olejem smíchaným s kurkumou. Uzavřeme do skleněné nádoby a uložíme v chladu. Kešu ořechy několik hodin předem namočíme do vody.
Do hrnce nalijeme 150 ml vody, osolíme, přivedeme k varu a vhodíme fazolky. Minutku provaříme a vmícháme kešu krém z předmočených a scezených kešu ořechů dohladka rozmixovaných s 20ml vody. Dochutíme octem a zhruba 10 minut vaříme do zhoustnutí.
Celer (nejlépe v páře) uvaříme doměkka. Cibulku pokrájíme na kostičky a na troše oleje osmahneme dozlatova. Přidáme k uvařenému celeru, osolíme a rozmačkáme mačkadlem na brambory.
Kousky naloženého tofu opečeme z obou stran na rozpálené pánvi.


481 kcal
24g bílkovin, 36g sacharidů, 27g tuku, 12g vlákniny


Komentáře