Vím, že samochvála smrdí, ale na tyhle dokonale čokoládové, lepkavé a přitom křehké sušenky jsem fakt pyšná, umlátit se po nich můžou i všichni všežraví konzumenti :)
Na 10 sušenek:
160g jemných ovesných vloček
7g kypřicího prášku
špetka soli
40g nepraženého (raw) kakaa
70g kokosového cukru
20g lněného semínka
80g kokosového oleje
100g kokosového másla
Ovesné vločky rozmixujeme na mouku, promícháme s kakaem, špetkou soli, kypřicím práškem a cukrem. Přidáme rozmixované lněné semínko na 10 minut namočené ve 100ml vody a kokosový olej a rukama vypracujeme tuhé těsto. Z něj uždibujeme cca 45g kousky a z každého vytvarujeme na plech sušenku se zvedlými okraji. Vzniklou mističku vyplníme kokosovým máslem a pečeme cca 9 minut v troubě rozehřáté na 170℃.
246 kcal
4g bílkovin, 17g sacharidů, 17g tuku, 5g vlákniny
Tip:
Sušenky v menším provedení můžou posloužit i jako efektivní pohoštění či vánoční cukroví. Stačí z kousků těsta vytvarovat kuličky, udělat do nich obrácenou vařečkou důlky, ty naplnit kokosovým máslem a zkrátit dobu pečení na 7 minut.
Komentáře
Okomentovat