Variací na dály z červené čočky se dá najít na tisíce, doma ho máme nejraději krásně navoněný, s pórkem a zjemněný kokosovým mlékem.
1 lžička oleje
30g cibule
30g pórku
120g rajčat
70g červené čočky
80ml kokosového mléka
1 lžíce citronové šťávy
kurkuma, zázvor, koriandr, římský kmín, sušený česnek, skořice
sůl
Rajčata na povrchu nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme. Cibuli s pórkem nasekáme a v hrnci na troše oleje orestujeme dozlatova. Čočku propláchneme, přidáme do hrnce, zasypeme kořením, zalijeme rajčaty a 100 ml vody, osolíme a 15 minut podusíme pod pokličkou. Potom zalijeme kokosovým mlékem a krátce povaříme do změknutí. Dochutíme citronovou šťávou.
Komentáře
Okomentovat