Bezlepkové houstičky s náloží bílkovin, super jednoduché jak co do surovin, tak na přípravu...
Na 6 housek
1 hrnek červené čočky
Šťáva z 1/2 citronu
1 lžíce olivového oleje
1/4 hrnku vody (spíš míň a postupně kdyžtak přidávat)
3 lžíce psyllia
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky jedlé sody
+ možnost přidat libovolné koření (kmín, koriandr, oregano, sušený česnek či cibule)...
hrst semínek (konopné, slunečnicové, dýňové, lněné, mák, sezam,...)
Čočku propláchneme a na pár hodin předem namočíme do vody. Poté slijeme, propláchneme a vsypeme do mixéru. Přidáme citronovou šťávu, olej a vodu - začala bych pár lžicemi a postupně kdyžtak přidala, max ale do množství 1/4 hrnku. Čím míň použijeme vody, tím líp, s těstem se bude líp pracovat, ale zase je třeba aby se čočka pořádně rozmixovala a to s minimem vody každý mixér nezvládne. Jakmile je těsto hladké, přidáme psyllium, sůl, jedlou sodu a případně koření dle libosti. Znovu promixujeme a pak už jen z těsta vykoulíme houstičky, které z jedné strany obalíme v semínkách. Dáme na plech a pečeme cca 25 minut na 180°C.
Komentáře
Okomentovat