Apple pie

Někdy mě až fascinuje, že se klasické ,,hříšné,, koláče dají vytvořit i zcela bez mouky, vajec, zbytečného cukru či másla. A  že chutnají tak luxusně, až mě zaráží jejich původní (povětšinou zcela zbytečně naprosto nezdravá) receptura.



Na 8 kusů:


240g jemných ovesných vloček
90g kokosového oleje
40g kokosového cukru
10g lněného semínka

800g jablek
4 lžíce citronové šťávy
1 lžíce skořice


Lněné semínko rozmixujeme na prášek, zalijeme 50ml teplé vody a necháme 10 minut stát. Ovesné vločky rozmixujeme na mouku, smícháme s cukrem, přidáme kokosový olej a odstáté lněné semínko a rukama vypracujeme tuhé těsto. 1/4 těsta dáme bokem a těsto natlačíme do koláčové formy včetně okrajů. Naplníme jablečnou náplní, poklademe proužky z rozváleného zbylého těsta a pečeme 25 minut na 180℃.
Jablka oloupeme, nakrájíme na měsíčky a cca 10 minut podusíme v hrnci spolu s citronovou šťávou a skořicí.


299 kcal
5g bílkovin, 36g sacharidů, 15g tuku, 5g vlákniny


Komentáře