Tomatová polévka

Klasická tomatovka, která nikdy nezklame.




3g oleje (1 lžička)
25g cibule
1 malý stroužek česneku
25g rajčatového protlaku
250g rajčat
bobkový list
čerstvá bazalka
sůl a pepř


Rajčata zespod do kříže nařízneme a na minutku vložíme do hrnce s vychládající vroucí vodou. Po vyndání sloupneme slupku a nakrájíme na osminky. Cibuli nakrájíme na kostičky a dozlatova orestujeme v hrnci na troše oleje. Přihodíme posekaný česnek, necháme rozvonět, přidáme protlak, za minutku rajčata, osolíme, opepříme, přilijeme trochu vody (100-200ml), vmícháme bobkový list a pod pokličkou vaříme cca 20-30 minut. Přidáme lístky čerstvé bazalky a rozmixujeme.


120 kcal
4g bílkovin, 17g sacharidů, 4g tuku, 5g vlákniny





Tips:
Skvělý rajčatový protlak bez jakýchkoliv blbostí (vyrobený čistě jen z rajčat) je k dostání například v sítích Dm drogerie.

Komentáře