Spojení pomeranče a čokolády zkrátka funguje, a tak když jsem na stránkách Lifefoodu narazila na recept na tento pomerančový čokopuding, okamžitě jsem ho musela vyzkoušet. A musím říct, že je vážně luxusnější. Jen bych v něm nepodceňovala a nevynechávala pomerančovou kůru, dodá pudinku ten správný říz.
300g pomeranče
30g mandlového másla
15g chia semínek
10g nepraženého (raw) kakaa
1 lžička skořice
pomerančová kůra
5g kakaových bobů
Pomeranče pořádně oloupeme (zbavíme je i takovýchtěch bílých zbytků kůry), pár měsíčků si necháme na ozdobu a zbytek dohladka rozmixujeme s mandlovým máslem, chia semínky, kakaem, skořicí a pomerančovou kůrou. Nalijeme do misky, ozdobíme zbytkem pomeranče a kakaovými boby.
478 kcal
17g bílkovin, 40g sacharidů, 26g tuku, 19g vlákniny
Tips:
Nedávno jsem v Dmku objevila sušenou pomerančovou kůru a od té doby ji cpu do všeho. Krásně provoní jakýkoliv krém, kaši či čokoládu a nemá žádnou hořkou pachuť.
Komentáře
Okomentovat