Dlouho jsem se pohance vyhýbala, smrděla mi a nechutnala, ale poslední dobou jí nějak přicházím na chuť. Obzvlášť v syrové stravě a nasladko má u mě v jídelníčku nezastupitelné místo. Recept na tuhle výbornou, sytou a nevařenou snídaňovou kaši (bez pohankové pachuti) mám z knížky Vařit či nevařit od rodiny Třešňákových (Pohankový nákyp).
50g loupané pohanky
20g kešu ořechů
100g jablka
20g vlašských ořechů
10g rozinek
Pohanku večer propláchneme, zalijeme vodou a necháme do rána namočenou. Kešu ořechy také předem namočíme a vlašské ořechy spolu s rozinkami taky tak. Ráno vše slijeme, pohanku propláchneme, rozmačkáme vidličkou a vmícháme najemnou pastu rozmixované kešu ořechy. Přidáme posekané rozinky a vlašské oříšky a nastrouhané či na kostičky nakrájené jablko.
Komentáře
Okomentovat