Jsem milovník jablečného štrůdlu a když si ho navíc můžu dopřát v opravdu zdravé verzi v raw podobě, jsem v sedmém nebi. Receptů na raw štrůdly je na netu opravdu halda, sama ho dělám v několika podobách, ale tohle je asi můj nejoblíbenější, takový nejpodobnější tomu klasickému babičkovskému :)
Je z dílny Love of raw a je to jeden z těch receptů, na kterých se mi pořád něco nezdálo, zkoušela jsem ho stále dokola, porůznu měnila poměry surovin a pořád nebyl dokonalý, až jsem zjistila, že ta úplně původní, originální varianta vlastně byla úplně nejlepší :)
Je z dílny Love of raw a je to jeden z těch receptů, na kterých se mi pořád něco nezdálo, zkoušela jsem ho stále dokola, porůznu měnila poměry surovin a pořád nebyl dokonalý, až jsem zjistila, že ta úplně původní, originální varianta vlastně byla úplně nejlepší :)
Na 12 kusů:
100g zlatého lněného semínka
100g strouhanéhokokosu
50g mandlí
70g (raw) medu
20ml citronové šťávy
700g jablek
40g rozinek
40g vlašských ořechů
1 lžíce skořice
Jablka nahrubo nastrouháme a vymačkáme z nich maximum šťávy. Promícháme s rozinkami, posekanými či pomletými ořechy a skořicí. Lněné semínko rozmixujeme na mouku. Kokos s mandlemi rozmixujeme na konzistenci lepivější mouky. Pořádně prohněteme spolu s medem a citronovou šťávou. Vypracujeme tuhé těsto, které mezi dvěma pláty potravinové folie rozválíme do podoby obdélníku. Do středu uplácáme váleček z jablečné náplně a štrůdl svineme (ne do podoby rolády, jen těsto navrchu spojíme k sobě). Dáme ideálně přes noc uležet do lednice.
215 kcal
4g bílkovin, 19g sacharidů, 13g tuku, 6g vlákniny
Tips:
Místo medu lze samozřejmě použít jakékoliv jiné sladidlo (jen pozor, například agáve sirupu, který je tekutější a sladší, je potřeba dát trošku míň)
Pokud chcete med v raw kvalitě, doporučuju medy od Apimelu.
Kokos je třeba vybrat nějaký tučnější (pozná se podle větších kusů), s přesušeným, prašným kokosem, který se běžně prodává v obchodech se pracuje dost špatně. Super zkušenosti mám s kokosem od Countrylife.
Kokos je třeba vybrat nějaký tučnější (pozná se podle větších kusů), s přesušeným, prašným kokosem, který se běžně prodává v obchodech se pracuje dost špatně. Super zkušenosti mám s kokosem od Countrylife.
Komentáře
Okomentovat