V poslední době jsem hodně experimentovala s raw omáčkami na syrové cuketové špagety a i když jsem výsledek vždycky nakonec snědla, nedalo se říct, že by mi to někdy opravdu chutnalo a chtěla bych to opakovat. Ovšem to se o tomto dokonalém pokrmu z dílny rawmania rozhodně říct nedá, špagety s dvojí omáčkou a kešumezánem jsou famózní, krémové, plné chuti a lněné semínko jim dodává velice zajímavou konzistenci.
150g cukety
150g mrkve
5g lněného semínka
30g sušených rajčat
bazalka, oregano
100g avokáda
5g raw lahůdkového droždí
muškátový oříšek
20g kešu ořechů
5g raw lahůdkového droždí
sušený česnek
sůl
Cuketu a mrkev naškrábeme pomocí speciální škrabky nebo spiralizéru na nudle a promícháme s drceným lněným semínkem. Předem namočená sušená rajčata hrubě rozmixujeme s bazalkou a oreganem (či jakýmikoliv jinými bylinkami). Avokádo rozmačkáme s lahůdkovým droždím a muškátovým oříškem. Obě ,,omáčky,, pořádně promícháme se zeleninovými špagetami a zasypeme kešumezánem z hrubě rozmixovaných kešu ořechů s lahůdkovým droždím, česnekovým práškem a solí.
565 kcal
19g bílkovin, 38g sacharidů, 36g tuku, 16g vlákniny
Tips:
Na zeleninové nudle používám škrabku julienne od Tescomy a jsem s ní moc spokojená, je to malý, levný a šikovný pomocník v kuchyni :)
Komentáře
Okomentovat