Cizrnová omeleta je velice jednoduchá, chutná (a snad i zdravá) záležitost. Dá se připravit na milion způsobů, já si ji ráda dělám v takové ala vaječno-sýrové podobě (černá sůl a lahůdkové droždí jsou prostě zázrak) naplněnou špenátem s restovanými žampiony. A skvěle ji doplní obloha z čerstvých rajčat.
50g cizrny
10g lahůdkového droždí
10g lněného semínka
černá sůl, pepř
90ml vody
1 lžička oleje (3g)
1 lžička oleje (3g)
(1 malý stroužek česneku)
120g špenátu (klidně mraženého)
sůl
1 lžička oleje (3g)
150g žampionů
kmín
sůl
Cizrnu alespoň na 12 hodin namočíme. Potom slijeme, propláchneme a spolu s lahůdkovým droždím, lněným semínkem, černou solí, kurkumou a vodou rozmixujeme. Těsto rovnoměrně rozetřeme na rozpálenou pánev vytřenou olejem a necháme na povrchu zcela zatáhnout. Poté otočíme a opečeme i z druhé strany.
Na troše oleje osmahneme posekaný česnek (někdy vynechávám, ne vždy mám ,,žaludek,, na česnek :) ) a přihodíme špenát. Necháme zavadnout, osolíme a naplníme jím omeletu.
Žampiony očistíme, nakrájíme, vhodíme do pánve vytřené trochou oleje, osolíme a posypeme kmínem a opečeme.
Komentáře
Okomentovat