Lněné housky

Nadýchané, zvenku křupavé a uvnitř měkoučké houstičky, prakticky bez práce a za použití minima surovin, které mám vždy doma ve spíži po ruce. Jsou výborné a mají skvělou výživovou hodnotu!
Na recept jsem kdysi narazila na paleo blogu Veseleboruvky.cz.




Na 8 housek:


20g psyllia
300ml vlažné vody
100g mandlí
100g lněných semínek
špetka jedlé sody
sůl


Psyllium nasypeme do mísy, zalijeme vlažnou vodou a necháme (ideálně přes noc) tvořit gelovitý rosol. Mandle spolu s lněným semínkem rozmixujeme na mouku, promícháme se solí a společně s nabobtnalým psylliem vypracujeme lepivé tuhé těsto. Mokrýma rukama tvoříme na plech na pečicí papír placky a pečeme 50 minut při 180°C.


144 kcal

6g bílkovin, 3g sacharidů, 11g tuku, 8g vlákniny

Komentáře