Kakaová kaše s jahodami a arašídovým máslem

Taková zdravá kakaová rychlokaše bez přidaného cukru, kterou jsem si velmi oblíbila v kombinaci s jahodami a arašídovým máslem.




40g jemných ovesných vloček
10g mandlí
5g lněného semínka
5g nepraženého kakaa
3g chia semínek

150ml mandlového mléka

150g jahod
25g arašídového másla


Vločky spolu s mandlemi, kakaem, lněnými a chia semínky nahrubo rozmixujeme a zalijeme teplým mandlovým mlékem. Necháme 5 minut stát a ozdobíme nakrájenými jahodami a arašídovým máslem.


536 kcal
19g bílkovin, 42g sacharidů, 31g tuku, 11g vlákniny




Tips:
Rostlinné mléko se dá použít jakékoliv, s ovesným nebo rýžovým bude kaše sladší, s kešu mlékem zase krémovější.
Mandlové mléko je samozřejmě nejlepší vyrobit si vlastní, pokud si ho kupuju v krabici (holt jsem často trošku líná), vždycky koukám na složení a vybírám jen takové, které nemá přidaný cukr ani žádné jiné zbytečnosti. Nejlíp mi vychází Mandel drink z Dmka, ve složení má jen vodu, mandle a sůl.
Nepražený (raw) kakaový prášek se dá sehnat ve většině prodejen zdravé výživy, bohužel je většinou dost drahý, doporučuju kupovat ho ve velkém balení z internetu. Rozhodně se vyplatí trochu investovat, chuťově (a kvalitově) se nedá s praženým kakaem srovnat.

Komentáře