Tofu na kari v kokosovém mléce s květákovou rýží

Kari a kokosové mléko k sobě zkrátka patří...




3g kokosového oleje
40g cibule
120g tofu natural
100g cukety
sůl, kari koření

250g květáku


V pánvi na kokosovém oleji orestujeme posekanou cibuli, jakmile zezlátne, přidáme na kostičky nakrájené tofu, osolíme a dozlatova opečeme. Poté přidáme pokrájenou cuketu, orestujeme, zaprášíme kari, rychle promícháme a zalijeme kokosovým mlékem. Chvíli provaříme.
Květák omyjeme a buď nahrubo nastrouháme nebo rozsekáme v robotu na malá zrníčka. Rozehřejeme hrnec a květákovou rýži v něm krátce osmahneme. Osolíme, zakapeme vodou (cca 3 polévkové lžíce) a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou doměkka (cca 10 minut).



497 kcal

26g bílkovin, 34g sacharidů, 28g tuku, 9g vlákniny




Komentáře