Tohle jídlo je velký veganský hit na všech blozích a není se čemu divit. Nejenže totiž vypadá jako míchaná vajíčka, ale vpodstatě tak i chutná. K tomu je tato varianta oproti originálu víc macrofriendly (víc bílkovin, míň tuku) a je ho mnohem větší porce.
100g tofu natural
10g lahůdkového droždí
kurkuma
černá sůl
1 lžička oleje (3g)
80g cibule
Tofu rozdrobíme do misky a promícháme s lahůdkovým droždím, kurkumou a černou solí. Té dáme trošku víc, než kolik bychom dali normální soli (solí trochu míň a má specifickou chuť). Cibuli pokrájíme na kostičky a na pánvi na oleji osmahneme dozlatova. Přisypeme připravené tofu, prohřejeme a zalijeme troškou teplé vody (stačí cca 3 lžíce), aby byla směs krémová. Promícháme, sejmeme z ohně a servírujeme dle libosti, třeba s čerstvou zeleninou.
Komentáře
Okomentovat