Chuť a struktura téhle dobroty je srovnatelná s klasickou krupicovou kaší, jen o dost víc zasytí a výživové hodnoty jsou někde trošku jinde... Je to skvělá snídaně (a klidně i svačina či dezert), lahoda a návrat do dětských let 😊
Recept jsem kdysi objevila na stránkách blog.lahodnosti.cz
1 porce:
1 hrnek mandlového mléka slazeného datlemi
4 lžíce chia semínek
4 lžíce chia semínek
+ nahoru:
1-2 lžíce raw kakaa1 lžíce kokosového cukru
1 lžíce kokosového oleje
nebo:
1-2 lžíce raw kakaa1 lžíce kokosového oleje
1 lžíce medu / sirupu,...
Tip:
1 lžíce medu / sirupu,...
Chia semínka a (teplé) mandlové mléko rozmixujeme v mixéru a přelijeme do misky. Kaši buď posypeme posypkou z promixovaného kakaa a cukru a zakapeme rozpuštěným kokosovým olejem a nebo posypeme kakaem a přelijeme polevou z rozehřátého kokosového oleje prošlehaného s medem / libovolným tekutým sladidlem.
Tip:
Raw kakao je nejen zdravější, ale taky chuťově mnohem lahodnější, s výraznější a přitom jemnější chutí než to klasické, byť třeba i holandské. Sehnat se dá téměř v každé prodejně zdravé výživy, vyrábí ho spousta značek (například Lifefood), jejich nevýhodou je jen to, že stojí pěknou pálku. Já kakao objednávám ve velkém balení z AWA shopu, kde ho mají téměř za hubičku a jsem s ním moc spokojená.
Komentáře
Okomentovat