Dokonale svěží a (nejen) na oko velice efektivní zákusek, jehož základem sice není nadýchaný piškot, jak je obvykle zvykem (toho se bohužel při pokusech o rostlinné wholefood pečení moc dosáhnout nedá), jinak je ale dokonalou kopií dokonalého dezertu, který každá návštěva vychválí do nebe a ani si nevšimne ničeho ,,podezřelého,, :)
Na 9 kusů:
5g jedlé sody
60ml medu nebo javorového sirupu
60ml kokosového másla
300g tofu natural
100ml kokosového mléka
60g agáve sirupu
20ml citronová šťáva
300g ovoce (maliny, borůvky, jahody, kiwi, pomeranče, mandarinky, kiwi..)
200ml vody
15ml citronové šťávy
3g agar agaru
Cizrnu přes noc namočíme, slejeme a spolu s kokosovým máslem a sladidlem rozmixujeme na pastu. Vmícháme jedlou sodu a jablečný ocet a těsto rozetřeme do menší formy. Pečeme 25 minut na 170℃.
Tofu rozdrobíme a pomocí plátýnka či utěrky z něj vymačkáme maximum láku. Přilijeme kokosové mléko, agáve sirup a citronovou šťávu a tyčovým mixérem dohladka rozmixujeme. Vzniklý krém rozetřeme na vychladlý korpus a poklademe ovocem.
Do vody s citronovou šťavou vysypeme agar a za stálého šlehání přivedeme k varu. Stáhneme z ohně a pomalu nalijeme na ovoce. Necháme v chladu ztuhnout (cca 1 hodinu).
Komentáře
Okomentovat