Ovocné agar řezy s krémem

Dokonale svěží a (nejen) na oko velice efektivní zákusek, jehož základem sice není nadýchaný piškot, jak je obvykle zvykem (toho se bohužel při pokusech o rostlinné wholefood pečení moc dosáhnout nedá), jinak je ale dokonalou kopií dokonalého  dezertu, který každá návštěva vychválí do nebe a ani si nevšimne ničeho ,,podezřelého,, :)




Na 9 kusů:


120g cizrny
5g jedlé sody
60ml medu nebo javorového sirupu
60ml kokosového másla

300g tofu natural
100ml kokosového mléka                 
60g agáve sirupu
20ml citronová šťáva

300g ovoce (maliny, borůvky, jahody, kiwi, pomeranče, mandarinky, kiwi..)

200ml vody
15ml citronové šťávy
3g agar agaru


Cizrnu přes noc namočíme, slejeme a spolu s kokosovým máslem a sladidlem rozmixujeme na pastu. Vmícháme jedlou sodu a jablečný ocet a těsto rozetřeme do menší formy. Pečeme 25 minut na 170℃. 
Tofu rozdrobíme a pomocí plátýnka či utěrky z něj vymačkáme maximum láku. Přilijeme kokosové mléko, agáve sirup a citronovou šťávu a tyčovým mixérem dohladka rozmixujeme. Vzniklý krém rozetřeme na vychladlý korpus a poklademe ovocem.
Do vody s citronovou šťavou vysypeme agar a za stálého šlehání přivedeme k varu. Stáhneme z ohně a pomalu nalijeme na ovoce. Necháme v chladu ztuhnout (cca 1 hodinu).




219 kcal 

8g bílkovin, 24g sacharidů, 10g tuku, 4g vlákniny



Komentáře