Kořenový přílohový salát

Tradičních bramborových salátů existuje nespočet, snad každá rodina na něj má svůj vlastní recept - ten nejlepší. Základem bývají brambory s majonézou a další ingredience už se povětšinou krapet liší. Ta naše klasika je odlišná trochu víc než je zvykem, chybí v ní dokonce i ty brambory a majonéza, přesto bych si troufala tvrdit, že je zkrátka zaručeně nejlepší :)




100g mrkve
50g celeru
50g petržele
30g cibule
50g hrášku
30g kešunézy (z 10g kešu ořechů, trochy hořčice, cibule a octa)
černá sůl a pepř


Mrkev, petržel a celer očistíme, nakrájíme na přibližně stejné kusy a dáme vařit spolu s bobkovým listem a novým kořením. Po deseti minutách přidáme i oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibuli a vše uvaříme doměkka. Vodu slijeme a zeleninu po vychladnutí nakrájíme na kostičky. Hrášek uvaříme a přidáme k přichystané zelenině. Osolíme, opepříme a spolu s kešunézou promícháme. Salát podáváme ideálně vychlazený.


195 kcal
8g bílkovin, 26g sacharidů, 6g tuku, 10g vlákniny


Komentáře