Švestky (a vlastně teda i meruňky) jsou snad jediným ovocem, který mám radši v tepelně upravený verzi. Jsou pak totiž krásně měkoučký a slaďoučký. I když si na takovouhle snídani musí člověk trošku počkat, rozhodně to stojí za to, kuchyň je hned zrána krásně provoněná a výsledek svou chutí projasní celý den. Jasně, že by se dal crumble udělat ještě takříkajíc žravější, já ho mám ale radši zdravější - ze zcela přirozených, celistvých surovin, bez přidávaného cukru a tuku. A navíc je tahle pochoutka dokonale vyváženou snídaní.
150g švestek
40g jemných ovesných vloček
20g mandlí
20g mandlového másla
skořice
Švestky omyjeme, rozpůlíme a vyskládáme do zapékací misky. Pokapeme trochou vody a dáme na 20 minut péct do trouby vyhřáté na 180℃. Mandle rozmixujeme na mouku a propracujeme spolu s vločkami, mandlovým máslem, skořicí a lžící vody na lepivou drobenku. Předpečené švestky vytáhneme z trouby, posypeme skořicí a drobenkou a zapékáme dalších 20 minut.
Komentáře
Okomentovat