RAW nebramborový salát

V létě vždycky koketuju s myšlenkou stravovat se výhradně živou stravou, nakonec to ale vždycky ztroskotá na slaných jídlech a já naznám, že to není nic pro mě. Nějakou dobu pojídám smoothiečka, šťávy, ovoce, ořechy, raw dortíčky, posléze jsem extrémně přeslazená a když si udělám zeleninový salát, nějak ho neumím pořádně dochutit a nejsem schopná ho pak do sebe dostat bez tofu, luštěnin či nějakého chleba. A pak objevím takovou famóznost jako je tento obědový salát z blog.lahodnosti.cz a sebere mi to vítr z plachet. Je totiž snad ještě lepší než ten klasický štědrovečerní.  Chutná božsky a je mi po něm božsky. Co víc si přát...




80g hrášku
80g kukuřice
80g mrkve
80g jablka
15g červené cibule

40g kešu ořechů
15g cibule
10g citronové šťávy
černá sůl, pepř


Kešu ořechy přes noc namočíme do teplé vody. Hrášek a kukuřici necháme rozmrazit, mrkev a jablko oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli posekáme. Kešu ořechy slijeme, přilijeme 15ml vody, citronovou šťávu, cibuli, osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka. Vše promícháme.


474 kcal
15g bílkovin, 56g sacharidů, 20g tuku, 13g vlákniny


Komentáře