Pohankové palačinky ala jablečný štrůdl

Jednoduché, přirozeně bezlepkové palačinky s voňavou jablečnou náplní...
Super snídaně, svačina i sytý dezert.





Na 6-8 palačinek:


1 hrnek pohanky kroupy
1 hrst mandlí
1 a 1/2 hrnku vody
špetka soli

Na náplň:
jablka
ořechové máslo (z vlašských ořechů a kešu)
skořice


Pohanku s mandlemi přes noc namočíme, ráno slijeme, propláchneme a spolu s 1 a 1/2 hrnkem vody a špetkou soli dohladka rozmixujeme. Na rozpálené pánvi opečeme palsčinky z obou stran, otáčíme až v momentě, kdy se sami od pánve odlepují.
Jablka omyjeme, nahrubo nastrouháme a promícháme s ořechovým máslem a skořicí.




Komentáře