Datle plněné ořechovým máslem a namočené v čokoládě jsou bezpochyby famózní záležitost, ale přiznejme si to na rovinu - je to krapet piplačka a od čokolády je kde co. Tenhle způsob ala lámaná čokoláda/řezy sice není na oko až tak efektivní, chuťově však nemá chybu.
Slaďoučký karamel v podobě měkkoučkých medjool datlí, hutné arašídové máslo, pražené arašídy a hořká čokoláda. Dokonalý dezert hotový za 5 minut 👌🏼 A v ledničce vydrží týdny, takže něco na zub tak bude po ruce opravdu dlouho. Zkrátka hodně muziky za málo energie 👍🏻😁
Na 12 kousků:
Cca 12 medjool datlí
2 lžíce arašídového másla
2 hrsti pražených arašídů
1 tabulka hořké čokolády
Sůl
Z datlí vybereme pecky a naskládáme je na pečicí papír těsně vedle sebe. Na rozprostřené datle položíme druhý kus pečicího papíru a lehce je přes něj rozňahňáme a roztlačíme do podoby celistvé vrstvy bez děr. Na datlový plát rozetřeme arašídové máslo, osolíme (ideálně podrcenou hrubozrnnou solí) a zasypeme nasekanými opraženými arašídy. Nakonec zalijeme rozpuštěnou hořkou čokoládou, pořádně ji rozprostřeme po celém povrchu a dáme ztuhnout do lednice. Pak už jen libovolně nakrájíme nebo odlamujeme dle potřeby.
Komentáře
Okomentovat