Raw skořicové rolky

Nepečené skořicové rolky, neskutečná mana nebeská👌🏼 
Navíc je tahle dobrota jednoduchá jak na výrobu, tak na suroviny a tělo z ní doslova doslova zajásá.




Cca 20 kousků:


150g ovesných vloček
150g kešu ořechů
30g lněných semínek
100ml vody
špetka soli

Náplň:
200g datle medjoul
50ml vody
50g rozinek
100g pekanových ořechů
2 lžíce skořice


Ovesné vločky s kešu ořechy rozmixujeme na konzistenci lepivé mouky, v míse promícháme se špetkou soli. Lněná semínka rozmixujeme na prach, zalijeme vodou a necháme 20 minut stát. Lněný gel přidáme do sypké směsi a rukama vypracujeme v těsto. To rozválíme mezi 2 potravinovými foliemi na placku ve tvaru obdélníku, potřeme náplní, srolujeme a dáme do chladu ztuhnout.
Na náplň je třeba rozmixovat pekanové ořechy na konzistenci tuhého másla / lepivé hmoty, záleží, jak nám mixér dovolí. Použít můžeme i již hotové máslo, popřípadě můžeme pekany nahradit vlašskými ořechy nebo mandlemi. Dále rozmixujeme datle spolu s vodou na hladkou pastu, přidáme rozinky a znovu promixujeme, nakonec přidáme i skořici a hmotu z pekanových ořechů. 


155 kcal,
3g bílkovin, 16g sacharidů, 8g tuku, 3g vlákniny



Komentáře