Čočka s kopou zeleniny výborná za tepla i za studena. Čerstvá teplá nemá chybu a druhý den servírovaná zastudena připomíná bramborový salát.
Na 4 porce:
300g čočky (obyč velkozrnná / černá beluga / červená neloupaná / horská, zelená...)
1 lžíce oleje
300g řapíkatého celeru (5 řapíků)
200g červené papriky (1 větší kus)
200g mrkve (3 kusy)
200g žampionů
2 stroužky česneku
100g sterilovaných okurků
Na dresing:
90g kešu ořechů
40g cibule
20g hořčice
1 lžíce octa
100ml vody
černá sůl
pepř
Čočku předem na pár hodin namočíme a potom v osolené vodě uvaříme doměkka.
Kešu ořechy na 4 hodiny předem namočíme, slijeme a spolu se všemi zbývajícími ingrediencemi dohladka rozmixujeme.
Zeleninu i se žampiony očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Rozpálíme pánev se lžící oleje, vsypeme veškerou zeleninu a cca 15 minut restujeme. V průběhu osolíme a ke konci na minutku přidáme ještě nasekaný česnek.
Uvařenou čočku promícháme s hotovou zeleninou, přidáme nadrobno pokrájené kyselé okurky a dresing, promícháme a případně ještě dochutíme solí.
Komentáře
Okomentovat