Taková dobrá, kompletně rostlinná buchta s krémem, ve které je sice použit cukr a olej a jedlá soda a spousta dalšího, čemu by bylo fajn se na racionální stravě vyhnout, ale tak žijeme jen jednou, a existují i horší varianty ,,mlsání,, :D
Na 9 ks:
200g ovesných vloček
60g kokosového cukru
6g jedlé sody
10g nepraženého kakaového prášku
10g lněného semínka
60ml oleje (olivového, řepkového)
340g pevného hedvábného tofu (Mori-nu extra firm)
60g agáve sirupu
15g nepraženého kakaa
40ml kokosového oleje
20g nepraženého kakaa
10g agáve sirupu
Lněné semínko rozmixujeme a zalijeme 250ml teplé vody a necháme 10 minut stát. Ovesné vločky rozmixujeme na mouku a promícháme s jedlou sodou, kokosovým cukrem a kakaem. Přidáme namočené lněné semínko a olej, promícháme a hladké těsto nalijeme na plech (cca 22x22 cm). Pečeme při 170°C cca 40 minut. Po vychladnutí buchtu natřeme krémem z rozmixovaného hedvábného tofu s kakaem a agáve sirupem, dáme na hodinu chladit do lednice a potom potřeme čokoládou. Na tu rozpustíme kokosový olej a prošleháme s kakaem a agáve sirupem.
Komentáře
Okomentovat