Řecký salát

Vynikající řecký salát v kompletně rostlinné podobě. Skutečná feta má sice plnější a výraznější chuť, marinované tofu je takové hodně jemné, ale i tak je to gurmánský zážitek.




80g rajčat
80g papriky
80g okurku
20g černých oliv
15g červené cibule
7g olivového oleje (1 lžíce)

80g tofu natural
20ml vody
15ml jablečného / vinného octa
15ml citronové šťávy
2g lahůdkového droždí
česnekový prášek
oregano
sůl


Minimálně den předem je třeba připravit si ala feta sýr z tofu. Smícháme vodu, jablečný ocet, citronovou šťávu, lahůdkové droždí, trochu česnekového prášku, sůl a oregano. Tofu nakrájíme na plátky a pořádně z něj pomocí utěrky či ubrousky vymačkáme co nejvíce vody. Poté ho nakrájíme na kostičky a necháme v láku marinovat - ideálně 2 dny.
Zeleninu nakrájíme, cibulku a olivy posekáme a spolu s olivovým olejem a naloženým a slitým tofu promícháme.


263 kcal
14g bílkovin, 14g sacharidů, 17g tuku, 4g vlákniny


Komentáře