Famózní (vpodstatě) grilovaná zelenina (osobně v tom chuťově nevidím žádný rozdíl a navíc vím, že v mnoha restauracích připravují grilovanou zeleninu v troubě... ) Skvěle se hodí jako příloha k opečenému tofu či seitan steaku a skvělá je vlastně klidně i jen tak samotná.
100g červené papriky
100g lilku
100g cukety
100g žampionů
100g červené cibule
7g olivového oleje (1 lžíce)
sůl, pepř
bylinky dle chuti - oregano, bazalka, tymián, provensálské bylinky,...
Žampiony a cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Papriku, lilek a cuketu očistíme, nakrájíme na přibližně stejné kousky a vše promícháme spolu se lžící oleje, solí a bylinkami. Rozprostřeme na plech na pečicí papír a pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C cca 35 minut do hodně zlatova.
Žampiony a cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Papriku, lilek a cuketu očistíme, nakrájíme na přibližně stejné kousky a vše promícháme spolu se lžící oleje, solí a bylinkami. Rozprostřeme na plech na pečicí papír a pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C cca 35 minut do hodně zlatova.
207 kcal
8g bílkovin, 25g sacharidů, 8g tuku, 8g vlákniny
Tips:
S dipem z pečeného česneku u mě nemá tohle jídlo konkurenci. Stačí podélně rozříznout paličku česneku a cca 20 minut upéct v troubě, potom stroužky vyloupat a rozmixovat s kešunézou.
Komentáře
Okomentovat