Neuvěřitelně jednoduché a chutné palačinky z prakticky jedné suroviny, které jsem objevila na foodblogu veg-ethique.cz. Chutnají trošku oříškově a v kombinaci s jahodami a arašídovým máslem jsou fakt vynikající. Je to vyvážená výživná snídaně a ještě k tomu zcela bez přidaného cukru.
70g pohanky kroupy (loupané)
80ml vody
špetka soli
4g kokosového oleje
80g jahod
10g datlí
6g chia semínek
25g arašídového másla
Pohanku propláchneme a přes noc namočíme. Ráno vodu slijeme, znovu propláchneme a zalijeme 80ml vody, přidáme špetku soli a dohladka rozmixujeme. Je lepší vždy používat teplou vodu. Na rozpálené pánvi s rozehřátým kokosovým olejem osmahneme z obou stran 2 palačinky. Jsou takové tlustší a je potřeba je otáčet až když jsou na povrchu zcela zatáhlé. Jahody den předem rozmačkáme a promícháme s nasekanou datlí a chia semínky. Chvíli necháme stát a potom rozmixujeme. Přes noc necháme v lednici. Hotové palačinky natřeme vzniklým chia džemem a arašídovým máslem.
Komentáře
Okomentovat