Pohankové palačinky s jahodovým chia džemem a arašídovým máslem

Neuvěřitelně jednoduché a chutné palačinky z prakticky jedné suroviny, které jsem objevila na foodblogu veg-ethique.cz. Chutnají trošku oříškově a v kombinaci s jahodami a arašídovým máslem jsou fakt vynikající. Je to vyvážená výživná snídaně a ještě k tomu zcela bez přidaného cukru.




70g pohanky kroupy (loupané)
80ml vody
špetka soli

4g kokosového oleje

80g jahod
10g datlí
6g chia semínek

25g arašídového másla


Pohanku propláchneme a přes noc namočíme. Ráno vodu slijeme, znovu propláchneme a zalijeme 80ml vody, přidáme špetku soli a dohladka rozmixujeme. Je lepší vždy používat teplou vodu. Na rozpálené pánvi s rozehřátým kokosovým olejem osmahneme z obou stran 2 palačinky. Jsou takové tlustší a je potřeba je otáčet až když jsou na povrchu zcela zatáhlé. Jahody den předem rozmačkáme a promícháme s nasekanou datlí a chia semínky. Chvíli necháme stát a potom rozmixujeme. Přes noc necháme v lednici. Hotové palačinky natřeme vzniklým chia džemem a arašídovým máslem.


514 kcal
20g bílkovin, 58g sacharidů, 22g tuku, 11g vlákniny


Komentáře