Květákový kuskus po italsku

Dokonalá souhra chutí, která potěší nejen chuťové buňky, ale udělá dobře celému tělu. Recept na tento vynikající - zdravý - nízkokalorický - nízkosacharidový přílohový salát  je z dílny paleofoodblogu Paleosnadno.cz.




250g květáku
15g černých oliv
15g sušených rajčat
1 lžíce panenského olivového oleje (7g)
bazalka
sůl


Sušená rajčata na pár hodin namočíme. Květák omyjeme a buď rozdrtíme v mixéru na drobná zrníčka nebo nahrubo nastrouháme. Osolíme a v hrnci nasucho opékáme, dokud není květák měkký na skus (cca 10 minut). Je potřeba ho často promíchávat, aby se nepřipaloval. Jakmile máme hotovo, promícháme s nasekanými olivami, sušenými rajčaty a bazalkou, vmícháme lžíci olivového oleje.


191 kcal
8g bílkovin, 16g sacharidů, 10g tuku, 8g vlákniny


Komentáře