Instantní ovesná chia kaše s lyofilizovaným ovocem

Výborná snídaňová kaše, která zasytí, neobsahuje žádný přidaný cukr a navíc je super praktická. Když si ji namíchám do zásoby, stačí ji jen ráno odvážit, zalít vodou a extra rychlá, zdravá a nutričně vyvážená snídaně je na světě. Fajn záležitost je to i na dovolená nebo pobytech mimo domov, jenom si ji sbalím do sáčků nebo rovnou do skleniček a nemusím nic řešit (třeba to, že v předplaceným snídaňovým bufetu jsou jen rohlíky, šunka s máslem a taveňákem, koláče a případně ještě nějaké přeslazené cereálie s mlékem). Kaše chutná vážně skvěle (protože nic, kde je mrazem sušené ovoce nemůže chutnat špatně :) ), ovoce ji hezky osladí a kešu ořechy zase dodají rádoby smetanový nádech.





50g jemných ovesných vloček
30g kešu ořechů
10g chia semínek
10g slunečnicových semínek
10g lyofilizovaného ovoce - jahody, maliny, borůvky, ostružiny,...



Kešu ořechy rozmixujeme na moučku a promícháme s ovesnými vločkami, slunečnicovými i chia semínky a sušeným ovocem. Směs zalijeme teplou vodou (150-200ml), promícháme a necháme 5 minut stát.


490 kcal

16g bílkovin, 43g sacharidů, 26g tuku, 12g vlákniny


Komentáře