Kdo jednou ochutnal raw dezert ví, že není nad větší požitek. Nic neuspokojí vaše chuťové buňky tak dokonale a navíc na tak dlouhou dobu. Na to, jak jsou tyto dobrůtky malé, jsou sice většinou dost kalorické, ale na druhou stranu se (jednou za čas) dají považovat za plnohodnotné jídlo (myslím svačinu, dát si dortík k obědu není dobrý nápad ani v případě raw dezertu). Nejsou to totiž zákusky plné prázdných cukrů a nedobrých sacharidů z bílé mouky, sladké jsou většinou díky sušeným datlím (obsahují sice dost cukru, ale opravdu přirozeného, navíc jsou bohaté na minerály jako například na hořčík), a ani naplněné tučnou šlehačkou, z které opravdu nic dobrého pro naše tělo neplyne, ale místo toho jsou v nich oříšky a semínka plná zdraví prospěšných tuků, bílkovin a spousty mikroživin.
Tohle ala brownie je opravdu famózní, skvělý je jak jeho samotný ,,těstový základ,,, tak krásně tající poleva z ledové čokolády a jeho výroba je navíc velmi triviální.
Recept jsem si vypůjčila na blogu Nutritionrefined.com.
¨
Na 12 kousků:
250g vlašských ořechů
300g datlí
60g konopných semínek
100g raw kakaa
1 lžička skořice
špetka soli
120g kokosového oleje
50g raw kakaa
40g javorového sirupu
špetka soli
Vlašské ořechy rozmixujeme v mixéru, přidáme kakao, skořici, (klidně větší) špetku soli, konopná semínka a datle a mixujeme, dokud se všechno nespojí v kompaktní hmotu. Tu natlačíme do silikonové formy (cca 14x14 cm) vyložené potravinovou folií a pořádně utlačíme a zarovnáme. Dáme na chvíli chladit do mrazáku. Kokosový olej navážíme do hrníčku, který postavíme do misky s teplou vodou, jakmile se olej roztopí, přidáme kakao, špetku soli a javorový sirup a prošleháme. Brownies touto polevou polijeme a dáme opět na cca 20 minut chladit do mrazáku. Potom vytáhneme ven, chvíli necháme při pokojové teplotě a horkým nožem nakrájíme na kostičky. Skladujeme v lednici.
378 kcal
9g bílkovin, 22 sacharidů, 27g tuku, 5g vlákniny
Tips:
Komentáře
Okomentovat