Zapečené cuketové rolky s bylinkovou tofu náplní

Zapečené cuketové rolky s tofu náplní v rajčatové omáčce podle Broccoli.mum 
Parádní, bílkovinami nabitý rostlinnemý chod sám o sobě, ale můžete ho navíc doplnit o vařené luštěniny či bramborovou kaši 👌🏼





3-4 porce:


2 střední cukety
3 balení tofu natural (á 200g)
6 lžic lahůdkového droždí
6 lžic vody
1 citron
2 hrsti čerstvé bazalky
1 lžíce sušeného česneku
1 lžíce sušené cibule
sůl

2 plechovky drcených rajčat
1 lžíce sušené bazalky 
2 stroužky česneku
sůl


Cuketu pomocí škrabky nakrouháme podélně na plátky, lehce prosolíme a necháme chvíli stát. Mezitím vymačkáme z tofu přebytek láku a spolu s lahůdkovým droždím, troškou vody, citronovou šťávou, bazalkovými lístky, kořením a solí rozmixujeme na hladký krém. 
Drcená rajčata vlijeme do zapékací misky, ochutíme sušenou bazalkou, česnekem a solí, promícháme.
Několik plátků cukety (cca 5 - podle tloušťky a množství, které máme) naskládáme přes sebe, konec poklademe tofu náplní (cca 1 polévková lžíce) a zamotáme do rolky. Naskládáme do rajčatové omáčky a při 180°C pečeme cca 30 minut.


Komentáře