Nakyslý salát s červenou čočkou, uzeným tofu a kyselými okurky

Lehce nakyslý salát všedních dní s červenou čočkou, hořčicí a kyselými okurky. Takový ala utopenec.





2-3 porce:


1 hrnek červené čočky
1 uzené tofu
1 salátová okurka
1 masitá paprika (červená, žlitá či oranžová)
4 rajčata
1 malá červená cibule
1 hrnek kyselých okurek (zavařovačky)
4 lžíce láku z okurek
4 lžíce hořčice
šťáva z 1/2 citronu
sůl a pepř


Červenou čočku uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a necháme vychladnout. Poté vysypeme do větší mísy, přidáme na drobné kostičky nakrájené uzené tofu, okurku, papriku a rajčata, nasekanou červenou cibulku a kyselé okurky. Přidáme hořčici, lák z okurek, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a promícháme.


Komentáře