Zelená na talíři, ta je třeba. I v zimě. A s tímhle virálním zelno-okurkovým salátem s famózním špenátovým dipem si ji dopřeju velmi ráda. Je to super jednoduchá a velice žravá záležitost ...
2-4 porce:
1/2 pekingského zelí
1 okurka hadovka
Svazek lahůdkové cibulky
Dressing:
Vanička (125g) baby špenátu
2 hrsti kešu ořechů
1 hrst vlašských ořechů
2 stroužky česneku
2 lžíce lahůdkového droždí
Pár lístků bazalky
šťáva z 1/2 citronu
sůl
Ořechy na 4 hodiny předem namočíme. Česnek dáme i se slupkou péct na 5 minut do trouby na 180°C, oloupeme, lehce prosolíme. Okurek a zelí nadrobno nakrájíme a všechny suroviny na dip spolu s vodou dle potřeby dohladka rozmixujeme. Vše promícháme a případně dosolíme.
Komentáře
Okomentovat