Minimum surovin a maximum chuti, řekla bych, lepší perník jsem snad nejedla 👌🏼 A to je jen z minima surovin, nepečený a pro tělo velice výživný (tím žádoucím způsobem, samozřejmě 😉😁)
Na cca 8 větších kousků:
2 hrnky vlašských ořechů
1 hrnek (měkkých) sušených švestek
1 lžíce perníkového koření
Poleva:
2 lžíce kokosového oleje
2-3 lžíce nepraženého kakaa
1-2 lžíce medu či jiného tekutého sladidla
Ořechy rozmixujeme v mixéru a cca hrst z nich si odděláme bokem na ozdobení. Do mixéru k rozemletým ořechům přidáme sušené švestky a perníkové koření a promixujeme na kompaktní hmotu. Záleží, jak je na tom váš mixér, já třeba mixuju po částech a pak si dopomáhám rukama. Důležité je, aby vzniklé těsto nějak drželo pohromadě. Těsto pak ve vyšší vrstvě natlačíme do libovolné formy či tvaru, polijeme čokoládovou polevou a zasypeme zbylými mletými ořechy. Dáme ztuhnout do lednice.
Na čokopolevu jen ve vodní lázni rozehřejeme kokosový olej a prošleháme s kakaem a medem.
Tipy:
Do těsta je super přidat posekané rozinky, které na pár hodin předem namočíme do rumu. Perník tak nabyde až neuvěřitelný chuťový rozměr.
Pokud perník uděláme v menší vrstvě a následně nakrájíme na menší kostičky či obdélníčky, vznikne nám skvělé a neotřelé vánoční cukroví.
Vršek polevy můžeme posypat strouhaným kokosem.
Komentáře
Okomentovat