24 kousků:
1/4 hrnku lněných semínek
1/4 hrnku vody
1,5 hrnku mandlí
6 medjool datlí
25 ks sušených fíků
Fíky namočíme na hodinu do vody. Lněná semínka rozmixujeme na mouku a promícháme s vodou. Mandle rozmixujeme taktéž do podoby hrubé mouky, datle rozmixujeme na kaši (samostatně to jde těžko, s částí mandlové mouky to půjde líp). Promixované mandle a datle přidáme k těstíčku z lněných semínek a rukama propracujeme v těsto. 2/3 těsta roztlačíme do podoby čtverce/obdélníku, buď ve formě, nebo klidně jen od oka na pečicím papíru. Fíky slijeme a promixujeme. Vzniklou náplní potřeme mandlovo-lněný základ a navrch nastrouháme zbylo třetinu těsta. Lehce přitlačíme a necháme hodinu v chladu uležet.
Nyní už můžeme mít hotovo, ale doporučuju řezy ještě nakrájet, rozebrat na jednotlivé kousky a dát na 6 hodin při 42°C sušit do sušičky. Chutnají potom jako by byli z pečeného těsta na cukroví a zcela ztrácejí ,,šmrnc,, raw tyčinky.
Komentáře
Okomentovat