Složením ovesná kaše, vzhledem dort a chutí víc než obstojné tiramisu 👌🏼
Výborná záležitost, jen pokud někdo není zvyklý, asi bych trošku dosladila korpus. Ale za sebe mi chutná tak, jak je 👍🏻
Na formu o průměru 20cm:
Korpus:
1,5 hrnku ovesných vloček
1 hrnek mandlí
1 lžička jedlé sody
špetka soli
4 banány
1/2 hrnku vody
1 lžíce citronové šťávy
2 větší espressa
1 malý panák rumu
Krém:
2 hrnky kešu ořechů
1/2 hrnku vody
1/4 hrnku tekutého sladidla (javorovej sirup/med,..)
šťáva z 1/citronu
vanilka
1 lžíce psyllia
nepražené kakao
Vločky a mandle rozmixujeme na konzistenci mouky a v míse promícháme se sodou. Banány rozmixujeme s vodou a pořádně promícháme se sypkou směsí. Vmícháme citronovou šťávu a těsto rozetřeme do 2 kulatých forem (těsto je dost hutné a drží tvar, není ani nutné aby bylo ve formě, stačí rozetřít na pečicí papír libovolného tvaru a velikosti). Pečeme cca 25-30 minut při 170°C. Po upečení a vychladnutí propícháme povrch korpusů vidličkou a polijeme kávou smíchanou s rumem (ten lze samozřejmě vynechat).
Kešu ořechy na 4 hodiny předem namočíme, slijeme a poté se všemi surovinami krom psyllia dohladka rozmixujeme. Vmícháme psyllium a vzniklý krém namažeme na korpusy. Na závěr zasypeme přes sítko kakaem a necháme přes noc uležet v lednici.
Komentáře
Okomentovat