Salát na motivy věhlasného coleslawu z pekingskýho zelí s dipem z kešu ořechů. Velká potěcha chuťových buněk a vlastně i celého těla 👌🏼😁
Na cca 2 velké porce:
1 hlávka pekingského zelí
1 větší mrkev
1/4 menšího celeru
sůl a pepř
Dresing:
2 hrsti kešu ořechů
1/2 malé cibule
1 lžička hořčice
šťáva z 1/2 citronu
černá sůl
Kešu ořechy na 4 hodiny předem namočíme. Zelí nakrájíme na tenké nudličky, mrkev nastrouháme nahrubo a očištěný celer najemno. Prosolíme a rukama pořádně promačkáme. Necháme půl hodinku stát a pak ze zeleniny vymačkáme maximum vody (vodu nevylíváme!). Kešu ořechy slijeme a vhodíme do mixéru spolu s ostatními ingrediencemi na dresing. Přilijeme ještě část vody, kterou pustila zelenina (tak akorát aby šli ořechy hezky dohladka rozmixovat, ale zas aby nebyl výsledný dip příliš tekutý). Pořádně promixujeme, přidáme k zelenině, opepříme a promícháme. Podáváme ideálně hezky vychlazený.
Komentáře
Okomentovat