Raw nachos z kukuřice, papriky, sušených rajčat a semínek podle kuchařky Vařit či nevařit? s guacamole a rajčatovou salsou. Neuvěřitelná exploze chutí.
A ty tortilky? Ty musíte vyzkoušet! Super jednoduché, výživné a hlavně chutné 👌🏼 A pokud máte susičku bez vnitřního otvoru, můžou z nich být i perfektní wrapy 👍🏻
Na cca 3-4 porce tortilek:
2 hrnky rozmražené kukuřice
1 masitá paprika
3/4 hrnku sušených rajčat (předem namočit)
4 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1/2 hrnku lněných semínek
1/2 hrnku sezamových semínek
Rajčatová salsa a guacamole (1 porce):
3 rajčata
1/2 červené cibule
1 limeta
hrst koriandru
1 avokádo
sůl
Kukuřici propláchneme, papriku očistíme a nakrájíme na kostky, sušená rajčata slijeme a nasekáme. Vše dáme do mixéru a spolu s olejem a solí rozmixujeme na hladkou kaši. Přidáme rozemleté lněné semínko a sezam a ještě krátce promixujeme. Směs rozetřeme v tenké vrstvě na pečicí papír a sušíme v sušičce při 42°Ccca 18 hodin. Výsledná placka by měla mít pružnou konzistenci, asi jako ovocná kůže. Po usušení nastříháme nůžkami na trojúhelníčky.
Rajčata nakrájíme nadrobno a cibulku na ještě drobněji. Zakapeme šťávou z půlky limety, přidáme nasekaný koriandr, osolíme a promícháme. Avokádo rozmačkáme se solí a šťávou z druhé půlky limetky a vmícháme část rajčatové salsy.
Komentáře
Okomentovat