Pečená brokolice s (ne)sýrovou omáčkou

Brokolice jakožto košťálová zelenina je na vrchních příčkách zeleniny, kterou by bylo záhodno jíst v co největším množství a tento způsob úpravy je tedy více než žravý 👌🏼😁
Navíc je brokolice nabitá bílkovinami a spolu s další dávkou v lahůdkovém droždí a kešu ořechách tvoří tohle jídlo doslova rostlinnou proteinovou bombu, je v něm ukryto okolo 30g této makroživiny 👍🏻




1 porce:


1 brokolice
1 lžíce oleje
sůl

Omáčka / dip :
2 hrsti kešu ořechů
1/4 hrnku vody
šťáva z 1/2 citronu
2 lžíce lahůdkového droždí
mletá sladká paprika, kurkuma
sůl


Brokolici rozebereme na růžičky., čím menší, tím lepší. Pokapeme olejem, osolíme, promícháme a rozložíme na pečicí papír. Pečeme 20-30 minut na 180°C.
Kešu ořechy na 4 hodiny předem namočíme, poté slijeme a spolu se všemi zbývajícími ingrediencemi dohladka rozmixujeme.







Komentáře