Cizrnová Margot buchta

Cizrnová buchta ala Margotka aneb jak to dopadá, když peče zoufalá matka na mateřské dovolené. Zkrátka - rumu není nikdy dost 🙈😁

Cizrna, vločky, rum, nicmoc mouky nebo cukru a jaká je z toho dobrota 👌🏼







Na 12 kusů:


Sklenice konzervované cizrny (ideál z Lidlu)
240g rozinek
50ml rumu
140g ovesných vloček (ideál jemných s klíčky)
140g vlašských ořechů 
50g strouhaného kokosu
9g jedlé sody

Poleva:
60g kokosového oleje
20g kokosového cukru
40g nepraženého kakaa
10ml rumu


Rozinky namočíme na 2 hodiny do vody (na množství nezáleží, pracovat budeme jen s tím, co rozinky nasajou). Ovesné vločky a ořechy rozmixujeme na mouku a promícháme s jedlou sodou a kokosem. Cizrnu slijeme (lák uchováme!), propláchneme a 300g vhodíme do mixéru. Rozinky slijeme a přidáme k cizrně. Vlijeme rum, promixujeme na pastu a vmícháme do sypké směsi. Odložený cizrnový lák vyšleháme metličkami do podoby tuhého sněhu a vmícháme do těsta. To rozetřeme do formy cca 20x30cm a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 25 minut. Po vychladnutí nakrájíme, pomažeme polevou a nožem opět projedeme spoje jednotlivých kousků (vyhneme se tím následnému lámání polevy). Na polevu jen rozehřejeme kokosový olej s cukrem, všleháme kakao a nakonec přilijeme rum. S polevou je třeba pracovat rychle, po přidání rumu tuhne.


325 kcal
7g bílkovin, 31g sacharidů, 17g tuku, 6g vlákniny



Komentáře