Minestrone aneb kopa teplé zeleniny ve velmi jedlém provedení 👌🏼
Cca 4 porce:
2 lžíce oleje
120g cibule (2 menší kusy)
120g řapíkatého celeru (4 stonky)
120g mrkve (2 kusy)
120g kořenové petržele nebo pastiňáku (2 kusy)
Sůl
4 stroužky česneku
400g zeleniny dle výběru - cuketa, lilek, rajčata, fazolky, paprika, květák,...
40g rajčatového pyré
Sušený tymián, oregano a bazalka, bobkový list
400g drcených rajčat v konzervě
1600ml vody nebo vývaru
400g vařených nebo konzervovaných bílých fazolí
120g listového špenátu
Šťáva z 1/2 citronu
Na posyp:
80g kešu ořechů
20g lahůdkového droždí
Sušený česnek a sůl
Cibuli, celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na přibližně stejné kousky. Ve větším hrnci na troše oleje osmahneme dosklovata, osolíme, vhodíme posekaný česnek a přidáme zbytek zeleniny taktéž nakrájený na cca stejné kousky. Po chvíli vmícháme rajčatové pyré, vsypeme bylinky, zalijeme drcenými rajčaty a vodou a vaříme pod pokličkou cca 20 minut do změknutí zeleniny. Poté přidáme propláchnuté fazole a špenát, minutku povaříme a dochutíme citronovou šťávou. Podáváme posypané kešumezánem na který jen promixujeme všechny suroviny.
Komentáře
Okomentovat