Naprosto famózní nepečené kokosové řezy 👌🏼
16 řezů (forma cca 20x20cm):
Korpus:
200g strouhaného kokosu (tučného, žádnou sušinku, na raw dezerty vřele doporučuju bio kokos od Country life)
150g rozinek nebo datlí
20g nepraženého kakaa
Kokosová vrstva:
200g strouhaného kokosu
140g kokosové smetany (tuhá část kokosového mléka z plechovky)
50ml javorového sirupu
vanilka
Čokoláda:
80g hořké čokolády
40g kokosové smetany
+ kokos na posypání
Všechny suroviny na korpus pořádně promixujeme ve výkonnějším mixéru až nám z něj vznikne kompaktní těsto, případně si trochu pomůžeme rukama. Natlačíme do menší formy. Suroviny na náplň promixujeme ideálně v chopperu (sekáček, co se prodává společně s tyčovým mixérem), aby v ní zůstala struktura kokosu, ale můžeme použít klidnĕ i stolní mixér a mít náplň hladší. Rozetřeme na korpus. Čokoládu rozpustíme, promícháme s kokosovou smetanou a rozetřeme na náplň. Posypeme kokosem a před krájením dáme pořádně ztuhnout do lednice.
267 kcal
3g bílkovin, 14g sacharidů, 21g tuku, 5g vlákniny
150g rozinek nebo datlí
20g nepraženého kakaa
Kokosová vrstva:
200g strouhaného kokosu
140g kokosové smetany (tuhá část kokosového mléka z plechovky)
50ml javorového sirupu
vanilka
Čokoláda:
80g hořké čokolády
40g kokosové smetany
+ kokos na posypání
Všechny suroviny na korpus pořádně promixujeme ve výkonnějším mixéru až nám z něj vznikne kompaktní těsto, případně si trochu pomůžeme rukama. Natlačíme do menší formy. Suroviny na náplň promixujeme ideálně v chopperu (sekáček, co se prodává společně s tyčovým mixérem), aby v ní zůstala struktura kokosu, ale můžeme použít klidnĕ i stolní mixér a mít náplň hladší. Rozetřeme na korpus. Čokoládu rozpustíme, promícháme s kokosovou smetanou a rozetřeme na náplň. Posypeme kokosem a před krájením dáme pořádně ztuhnout do lednice.
Komentáře
Okomentovat