Včelí úly

Zdravější včelí úly, bez másla, mouky a cukru (až na trochu toho javorovýho sirupu v krému, ale tak přivřeme pro jednou oči 🙈😁), které chuťově můžou konkurovat klasice a troufám si říct, že i mnohé originály předčí 😉 navíc jsou ale vyrobené z kvalitních výživných surovin a tak vám bude k plnému uspokojení bohatě stačit 1-2 kousky 👍






Cca 35 kusů:


Podklad:
50g pohanky
50g mandlí
50g datlí
50ml vody
50g mandlového másla
30g  kokosového másla

Těsto:
120g kešu ořechů
80g vlašských ořechů
15g nepraženého kakaa
200g datlí

Náplň:
8g na kus
250g kešu másla
30ml javorového sirupu
25ml rumu
vanilka


Pohanku a mandle rozmixujeme na mouku, datle promixujeme s vodou. Přidáme rozpuštĕné kokosové a mandlové máslo a rukama vypracujeme tuhé těsto. To vyválíme na silnější placku, vykrájíme kolečka a pečeme cca 10-12 minut na 160°C.
Kešu a vlašské ořechy rozmixujeme do konzistence lepivé hmoty, přidáme datle a kakao a mixujeme, dokud se těsto neslepí. Případně si pomůžeme rukama a spojíme v hmotu v míse.
Na náplň jen promícháme kešu máslo s vanilkou, rumem a javorovým sirupem. Nečekejte krém, vznikne spíš těsto, ale ničemu to nevadí, aspoň můžete úlky plnit bez zdobičky, po ztuhnutí při konzumaci už je to jako krém.



131 kcal
3g bílkovin, 10g sacharidů, 9g tuku, 2g vlákniny




Komentáře