Zdravější včelí úly, bez másla, mouky a cukru (až na trochu toho javorovýho sirupu v krému, ale tak přivřeme pro jednou oči 🙈😁), které chuťově můžou konkurovat klasice a troufám si říct, že i mnohé originály předčí 😉 navíc jsou ale vyrobené z kvalitních výživných surovin a tak vám bude k plnému uspokojení bohatě stačit 1-2 kousky 👍
Cca 35 kusů:
Podklad:
50g pohanky
50g mandlí
50g datlí
50ml vody
50g mandlového másla
30g kokosového másla
Těsto:
120g kešu ořechů
80g vlašských ořechů
15g nepraženého kakaa
200g datlí
Náplň:
8g na kus
250g kešu másla
30ml javorového sirupu
25ml rumu
vanilka
Pohanku a mandle rozmixujeme na mouku, datle promixujeme s vodou. Přidáme rozpuštĕné kokosové a mandlové máslo a rukama vypracujeme tuhé těsto. To vyválíme na silnější placku, vykrájíme kolečka a pečeme cca 10-12 minut na 160°C.
Kešu a vlašské ořechy rozmixujeme do konzistence lepivé hmoty, přidáme datle a kakao a mixujeme, dokud se těsto neslepí. Případně si pomůžeme rukama a spojíme v hmotu v míse.
Na náplň jen promícháme kešu máslo s vanilkou, rumem a javorovým sirupem. Nečekejte krém, vznikne spíš těsto, ale ničemu to nevadí, aspoň můžete úlky plnit bez zdobičky, po ztuhnutí při konzumaci už je to jako krém.
Komentáře
Okomentovat