Perníčková granola... A ne jen tak ledajaká! Raw. Bezlepková. Slazená datlemi. Bez oleje či jiného tuku. Ze samých top surovin. S domácím mandlovým mlíkem zcela nepřekonatelná 👌
Postup se může zdát zdlouhavý a klíčení pohanky jako zbytečná drbačka, ale ve výsledku to moc času nezabere, tipla bych tak 30 minut čisté práce maximálně a rozhodně to stojí za to.
Na cca 950g:
400 pohanky kroupy
2 lžíce perníkového koření
1 lžíce skořice
80g mandlí
80g pekanových ořechů
30g kakaových bobů
30g strouhaného kokosu
200g datlí
200ml vody
100g sušených švestek
393 kcal
80g mandlí
80g pekanových ořechů
30g kakaových bobů
30g strouhaného kokosu
200g datlí
200ml vody
100g sušených švestek
Pohanku na 4 hodiny namočíme do vody, poté slijeme a v sítku pořádně propláchneme. Sítko postavíme do většího hrnce, aby mezi stěnami hrnce a sítkem proudil vzduch a přikryjeme utěrkou. Několikrát denně (jak nám to vyjde, tak cca 6x za 24 hodin určitě) propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme klíčit 36 hodin (den a půl, dobré je pohanku odpoledne namočit, večer propláchnout, nechat do rána stát, pak celý den proplachovat, nechat ještě jednu noc a je hotovo). Poté pohanku rozprostřeme na pečicí papír a usušíme do sucha buď v sušičce (cca 6-8 hodin na 45°C) anebo na topení.
Ve větší míse smícháme naklíčenou pohanku, koření, posekané ořechy (mandle by bylo taky fajn na 24 hodin namočit a pak spolu s pohankou usušit, ale to už kdyžtak na chuti nepoznáte), rozdrcené kakaové boby a kokos. Datle rozmixujeme spolu s vodou na hladké pyré a pomocí rukou zapracujeme do sypké směsi. Vmícháme nasekané švestky a granolu rozprostřeme na pláty sušičky. Sušíme na 45°C do usušení, cca 8 hodin.
Na 100g:
Komentáře
Okomentovat