Originál Asie to vskutku není, oproti klasickým Pad thai nudlím jsou tu jisté změny a jídlo je navíc značně odlehčené zeleninou, ale má tisíc chutí a vůní to má a celé to chutná jednoduše famózně..
200g cukety
150g mrkve
1 lžička oleje
100g měkkého tofu natural (z asijských potravin či tržnice)
1 stroužek česneku
kousek zázvoru
10g tamarindové pasty
10ml sojové omáčky
5ml javorového sirupu
40ml vroucí vody
20g arašídového másla
20g jarní cibulky
20g mungo klíčků
černá sůl
limetová šťáva
koriandr
+ 10g pražených arašídů
Cuketu a mrkev nakrouháme na tenké nudle pomocí speciální škrabky, ořezávátka či spiralizéru.
Tofu osušíme a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme pánev se lžičkou oleje a opečeme na ní nakrájené tofu spolu s posekaným česnekem a zázvorem. Přidáme zeleninové nudle a cca 5 minut restujeme do změknutí. Tamarindovou pastu rozmícháme spolu se sojovou omáčkou a javorovým sirupem ve vroucí vodě a nalijeme k nudlím. Necháme vyvařit většinu tekutiny (cca dalších 5 minut) a poté vmícháme arašídové máslo. Pánev stáhneme z ohně a do nudlí vmícháme nasekanou jarní cibulku, mungo klíčky, koriandr a dochutíme černou solí a limetkovou šťávou. Podáváme posypané praženými arašídy.
Komentáře
Okomentovat