Lečo

Vynikající lečo, k nerozeznání od vaječné klasiky...

Recept jsem si ,,vypůjčila,, od Petra Klímy z jeho Luštěninové kuchařky, ale najdete ho i online na blogu greenwayfood.cz






1 lžíce oleje
50g cibule
30g červené čočky
80ml vody
200g rajčat
100g bílých paprik
50g tofu
1 lžíce sojové omáčky
uzená mletá paprika, kurkuma, pepř
černá sůl
petrželka / pažitka



V hrnci na oleji dozlatova osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, přisypeme propláchnutou červenou čočku, zaprášíme uzenou paprikou, v rychlosti zarestujeme a zalijeme vodou. 5 minut povaříme a přidáme nakrájená rajčata a papriky. Lehce osolíme, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Cca 20 minut. Tofu rozdrobíme do misky a promícháme s kurkumou a černou solí. Přidáme do hrnce k uvařené zelenině, prohřejeme, dochutíme sojovou omáčkou a stáhneme z ohně. Servírujeme posypané čerstvými bylinkami.



304 kcal
18g bílkovin, 28g sacharidů, 11g tuku, 14g vlákniny




Komentáře